Astana, KAZAHSTAN – EXPO 2018

Za novo večnamensko kongresno dvorano v Astani smo izdelali in montirali teleskopsko tribuno visokega kakovostnega razreda, s preko 2.000 sedežnimi mesti.

Zaradi zahtevnosti objekta in  kratkih dobavnih rokov je bilo pri izvedbi projekta  uporabljenih več inovativnih tehničnih in organizacijskih rešitev. Tribuna je sestavljena iz petih blokov. Ima 20 vrst podestov na električni pogon, 2 notranja tunela, LED osvetlitev stopnišč in tunelov ter varnostne ograje z poli-karbonatnim polnilom. Vsi podesti so tapecirani in stoli oblazinjeni.

Za otvoritveno slovesnost so bili na tribuni nameščeni posebni podesti za VIP sedeže. Otvoritve se je udeležilo 25 predsednikov držav in vlad ter drugi visoki gostje, med njimi voditelji Kazahstana, Kitajske, Rusije, Indije, Pakistana, španski kralj Filip VI in generalni sekretar OZN António Gutteres.

Glede na potrebe posamezne prireditve je tribuno možno popolnoma zložiti ob steno dvorane in s tem zagotoviti dodatni  prostor za izvedbo različnih prireditev.

V času EXPO 2017 je v dvorani predvidenih več kot 15 mednarodnih konferenc, simpozijev, koncertov in  drugih kulturnih prireditev. V dvorani bo 10. septembra potekala tudi zaključna slovesnost svetovne razstave.