O nas

Elan je svetovni proizvajalec in dobavitelj športne opreme, opreme za prosti čas ter tehnološko naprednih kompozitov za trg vetrne energije. Družba je bila ustanovljena leta 1945 in ima dolgo ter veličastno zgodovino. Vsa podjetja v skupini Elan so skozi inovativnost in napredne tehnologije zavezana tehnološkemu razvoju izdelkov in naprednemu oblikovanju. Kombinacija teh sestavin kupcem s celega sveta zagotavlja vrhunska športna doživetja in najvišje tehnološke zmogljivosti.

Zimska divizija v Elanu proizvaja smuči in snežne deske, navtična divizija jadrnice, družba Elan Inventa pa opremo za športne objekte in inovativne tribune. Po uspešnem začetku sodelovanja z vodilnim svetovnim proizvajalcem vetrnih turbin v letu 2010 je danes Elanova vetrna divizija ključni dobavitelj za njihovo dejavnost alternativne energije.

Elan za svoje kupce razvija vrhunske izdelke na sedežu v Begunjah na Gorenjskem, v osrčju Alp. Elan je najbolj prepoznavna, najbolj globalna izmed vseh slovenskih znamk in kot taka ponos Elanovih zaposlenih in Slovencev nasploh. Elanovi izdelki so v uporabi v več kot 60 državah po vsem svetu.