Elan.si

Navtična divizija

Elanova navtična divizija že več kot 70 let izdeluje plovila, ki so pomemben soustvarjalec nepozabnih morskih doživetij.

Elan down
Spletna stran divizije

Dolga tradicija

Elan je že ob koncu štiridesetih let začel izdelovati tudi plovila. Takrat so izpluli prvi kajaki in kanuji. Kmalu za tem smo bili eni prvih, ki so v serijsko proizvodnjo plovil uvedli uporabo poliestra in steklenih vlaken. V osemdesetih smo se usmerili v gradnjo zmogljivih potovalnih jadrnic.

Mentaliteta nenehnih inovacij

Elan je bil tudi v navtičnem svetu vedno pionir inovacij. Med drugim smo bili eni prvih, ki so v proces serijske proizvodnje v svojem segmentu implementirali vakuumsko tehnologijo odlivanja trupov in palub, dveh krmilnih listov in koles, vpeljave tako imenovane oblike trupa »chine« ...  

Globalna prepoznavnost

V svoji bogati zgodovini smo sodelovali s številnimi mednarodno priznanimi navtičnimi arhitekti in studii, kot so J&J Design, Humphreys Yacht Design in Studio F. A. Porsche. Jadrnice Elan odlikujejo osupljive vozne lastnosti, ki omogočajo nepozabne jadralske izkušnje in odlične rezultate na regatnem polju. Poleg tega pa se ponašajo z izredno bogatim interierjem z neprimerljivo kakovostjo. Elanova plovila, ki so skozi leta dobila številna mednarodna priznanja, so že vrsto let soustvarjalec nepozabnih morskih trenutkov in spominov.