VSE NOVICE
10. 10. 2022

Elan prejel nagradi za najboljše oblikovalske dosežke

Elan down
Z leve: Marko Škrbin, direktor navtične divizije, David Rajapakse, vodja marketinga navtične divizije, Klarisa Veselič, produktna vodja zimskošportne divizije, Luka Bassanese, vodja oblikovanja zimskošportne divizije in Hilda Bassanese strateška oblikovalka zimskošportne dvizije

Elan je za svoje oblikovanje prejel nagradi za najboljše oblikovalske dosežke v preteklem letu na področju produktnega oblikovanja za smuči Ripstick Tour 104 in jadrnico Elan E6

Nagrado Oblikovanje leta v okviru slovenskih nagrad za oblikovanje podeljuje strokovna žirija izdelkom, ki so nastali v obdobju zadnjega leta ter po oblikovalskih kriterijih predstavljajo izrazit presežek in odličnost na področju produktnega oblikovanja v Sloveniji. Podeljuje se v okviru vsakoletnega dogodka, Mesec oblikovanja, ki si prizadeva za promocijo slovenske oblikovalske dejavnosti ter dvig njenega ugleda v splošni javnosti.

 

Naši nagrajenci

Z leve: Marko Škrbin, direktor navtične divizije, David Rajapakse, vodja marketinga navtične divizije, Klarisa Veselič, produktna vodja zimskošportne divizije, Luka Bassanese, vodja oblikovanja zimskošportne divizije in Hilda Bassanese strateška oblikovalka zimskošportne dvizije
Foto: Jernej Leskovar

»Pri snovanju novih izdelkov je uporabniška izkušnja vedno v središču razvoja. Pri razvoju nove smuči Ripstick Tour 104 smo združili Elanove dolgoletne izkušnje z našim ambasadorjem in pionirjem smučanja prostega sloga – Glenom Plakeom, kar je v sam oblikovalski proces vneslo dodatno dinamiko« je obrazložil vodja oblikovanja Luka Bassanese.

RIPSTICK TOUR 104
 

Ripstick Tour 104

Foto: Alex Štokelj

"Ripstick Tour 104 s svojo lahko leseno sredico in karbonsko konstrukcijo dosega  tisto, k čemer stremimo pri razvoju sodobnih turnih smuči, gre pa za popolno kombinacijo dinamike za prosto smučanje ter agilnosti za turne pustolovščine” je glede konstrukcije povedal Matej Božičnik, razvojni konstruktor in vodja razvojnih projektov.


Jadrnica Elan E6 je ambiciozen projekt Elanove navtične divizije, za katerega so združili močmi z priznanimi mednarodnimi podjetji v t.i. "dream team" navtičnega oblikovanja. Za izgled, stil in ergonomijo bivanja je bil odgovoren legendarni italijanski studio Pininfarina, znan po kultnih klasičnih Ferrari avtomobilih. Navtično arhitekturo za jadrnico Elan E6 je izvedel britanski navtično arhitekturni studijo Humphreys Yacht Design, ki stoji za izjemno zmogljivostjo geometrije trupa in plana jadr. Poleg tega je Elan združil moči še s podjetjem Gurit, s katerim so razvili visokotehnološke kompozitne dele in zagotovili minimalno možno težo plovila, kar še povečuje zmogljivost.

"Jadrnica Elan E6 je definitivno popolno združenje estetske ekspresivne oblikovne forme, ki združuje obliko s funkcionalnostjo in izzvi navtične tehnologije. Barka jadralcem omogoča izjemno udobno bivanje na vodi, hkrati pa ponuja zmogljivost in odlične plovne lastnosti, in predvsem, hitrost jadranja", je povedal Marko Škrbin, direktor navtične divizije.

JADRNICA ELAN E6

Elan E6

Foto: Barbar Studio

Elan je sicer nagrado Oblikovanje leta prejel že leta 2017 za smuči Ibex 84 Tactix ter častno priznanje žirije za smuči Amphibio 14 leta 2011 in smuči SLX Fusion leta 2013, v skupini Elan pa je to nagrado lani prejela jadrnica GT6 in letos jadrnica Elan E6.
________________________________________________________________________________________________________________________