VSE NOVICE
13. 10. 2021

Elan prejel zlato nacionalno priznanje za smuči Voyager

Elan down
Award ceremony

»Razvoj modela Voyager je bil nedvomno eden od večjih tehničnih izzivov naše razvojno-inženirske ekipe v zadnjem desetletju, zato smo res izjemno ponosni, da je ta globalni tehnološki presežek smučarske industrije prepoznala tudi komisija GZS ter nas nagradila z zlatim priznanjem,« je ob prejemu zlatega nacionalnega priznanja za inovacije, ki ga je Elanu podelila Gospodarska zbornica Slovenije (GZS), navdušeno poudaril mag. Leon Korošec, direktor zimske divizije in podpredsednik skupine Elan.

GZS je priznanje podelil v okviru Dneva inovativnosti 2021. Ta priznanja se podeljujejo 18 let, prepoznana pa so tako v Sloveniji kot tudi v tujini. Letos se je za najvišja priznanja potegovalo 41 slovenskih inovacij, ki so na regionalnih razpisih prejele zlata priznanja in se uvrstile med najboljše.

Predstavniki Elana ob prejemu nagrade

»Prenašanje smuči je problem, ki je človeštvo mučil že več kot 100 let. Prvi neuspešni poskusi, kako izdelati zložljivo smučko, segajo že v čas prve svetovne vojne. Izdelati carving zložljivo smučo je bil še poseben izziv in projekt Voyager v popolnosti rešuje ta problem. Največje veselje za razvojni oddelek v Elanu je, ko naše ideje najdejo pot do končnega kupca in ko slednji prepozna njihovo uporabno vrednost.  Seveda pa smo tudi zelo veseli, da je zahtevna ocenjevalna komisija na GZS smuči Voyager prepoznala kot izredno inovativen izdelek in jih nagradila z zlatim priznanjem,« je izpostavil Vinko Avguštin, direktor razvoja v Elanu.