VSE NOVICE
08. 11. 2022

Elan, ustvarjamo smuči z ljudmi, ki navdihujejo: Justine Hutteau

Elan down
Justine Hutteau

Elan praznuje 19. obletnico ženskih smuči in razvoja W Studia ter s ponosom predstavlja družino smuči »We Create«. Edinstveno serijo smuči smo ustvarili v sodelovanju z ljudmi, ki nas navdihujejo in ponosno izražajo osebnost, inovacije in ekipni duh smučark.
Elanov W Studio je zavezan k razvoju smuči za ženske, ki omogočajo popoln izkoristek tehnologije in inovacij na snegu in smučarkam dajejo vse, kar potrebujejo za najboljše dni na snegu.


Slogan “Mi ustvarjamo” združuje ljudi, ki inspirirajo. Je letni projekt, v katerega Elan povabi izjemne ženske, kjer izrazijo svojo kreativnost in navdihujejo s svojim sporočilom. Letos so sklenili sodelovanje z uspešno francosko podjetnico Justine Hutteau. Tokrat bo v ospredju pripoved zgodbe o najbolj okolju prijaznih smuči, ki je bila kadarkoli narejena v Elanu.

Wildcat 82 x Justine Hutteau


Revija Forbes je Justine Hutteau uvrstila med najbolj vplivne ženske v Franciji. Številne posameznice in posameznike po celem svetu je navdihnila s svojo okolju prijazno blagovno znamko kozmetičnih izdelkov Respire. Z ambicioznim projektom je pričela leta 2018, s skupinskim financiranjem kampanje, kjer je zbrala sredstva za lansiranje prvih 300 stekleničk deodoranta, dve leti pozneje pa je bilo pod njeno linijo izdelkov prodanih že kar 2 milijona produktov. Justine in njena linija izdelkov Respire sta zavezani naravni, veganski, ekološko odgovorni osebni negi, z motivom “Vaše telo je čarobno”. Justine črpa navdih za svojo poslovno rast v strasti do športa, še posebej do teka čez drn in strn, ki ji je prinesel neverjetne rezultate.

Justine Hutteau, ustanoviteljica podjetja Respire in ena izmed najbolj vplivnih Francozinj lanskega leta

“Za mene trajnost pomeni zavedanje, da imajo naša dejanja vpliv na planet, na Zemljo, in zato smo dolžni delovati odgovorno” je dejala Justine Hutteau o razvoju njene trajnostne znamke.

Zgodba o najbolj okolju prijaznih smuči, ki je bila kadarkoli ustvarjena v Elanu: WILDCAT 82 X JUSTINE HUTTEAU


Nove smuči Wildcat 82 x Justine Hutteau so zasnovane po trajnostnem konceptu, kjer se je Elan lotil razvoja proizvodnje visoko učinkovitih smuči z okolju še bolj prijaznimi materiali. Njihove lastnosti zajemajo konstrukcijske in oblikovalske elemente, ki zagotavljajo proizvodnjo smuči z večjo okoljsko odgovornostjo. Digitalno natisnjena grafika je transparentna, brez odvečnega črnila in brez odpadkov iz hlapnih organskih spojin, hkrati pa omogoča vpogled v leseno sredico, ki izvira iz preverjenih in trajnostnih virov lesa. Prvič v zgodovini so barvne stranice smuči kombinirane z ostanki materiala za stranice drugih smuči, lahki vstavki Vapor iz materiala Armacell so izdelani iz recikliranih PET steklenic.

Digitalni tisk - proti prihodnosti z nižanjem odpadkov škodljivih hlapnih organskih spojin

»Ponosna sem, da delujemo okoljsko zavedno in da celo podjetje stremi k vsakodnevnim izboljšavam, na vseh področjih trajnostnega delovanja, kar prinaša izredne rezultate. Sodelovanje z Justine, je res čudovita zgodba, prav tak pa je tudi skupni proizvod, smuči Wildcat 82 x Justine Hutteau za katere verjamem, da bodo inspirirale mnoge smučarke,« Melanja Korošec, direktorica blagovne znamke Elan.

 

Elanova okolju najbolj prijazna smučka - WILDCAT 82 X JUSTINE HUTTEAU

Vse te nestandardne inovacije pri izdelavi smuči, so ustvarile produkt, ki povezuje filozofijo obeh blagovnih znamk, Elan in Respire, ki ju združuje okoljska odgovornost in prizadevanje za prihodnost brez odpadkov.


Vsak kos opreme, ki nosi ime Elan, je zagotovilo za trajno kakovost in zavezo trajnostnemu spoštovanju okolja. Elanova trajnostna naravnanost je globoko zakoreninjena vrednota in odgovornost, ki že od samega začetka oblikuje Elanov poslovni duh in usmerja proizvodne metode. Danes je Elan edino svetovno podjetje za proizvodnjo smuči, ki 100-odstotno uporablja zeleno električno energijo in lahko zagotovi, da so vsi izdelki oblikovani, razviti, ročno izdelani in preizkušeni na eni sami lokaciji v slovenskih Alpah, s poudarkom na trajnosti dobavne verige, saj 99% surovin za izdelavo smuči prihaja iz Evropske unije, od tega skoraj 86% iz območja največ 400 kilometrov od tovarne Elan.

S pogledom v prihodnost Elan ne želi samo oblikovati smuči prihodnosti, ampak tudi prihodnost smučanja, s spoštovanjem in varovanjem okolja, ki ga ceni.