VSE NOVICE
18. 11. 2021

Elan z novima odmevnima nagradama za smuči Voyager in jadrnico GT6

Elan down
Nagrajena izdelka

»Izredno smo ponosni, da smo za našo jadrnico GT6 in edinstvene smuči Voyager dobili novi nagradi. To le dokazuje, kako inovativne, kakovostne in tehnološko dovršene izdelke razvijamo v Elanu,« je poudaril mag. Leon Korošec, podpredsednik skupine Elan.


Prve zložljive smuči na svetu Voyager so prejele glavno nagrado BigSEE za produktno oblikovanje v kategoriji prosti čas (Grand Prix BigSEE Product Design Award 2021). Jadrnica GT6 pa je dobila kar dve nagradi, in sicer BigSEE nagrado za produktno oblikovanje v kategoriji mobilnost (Winner of the BigSEE Product Design Award 2021) ter nagrado Slovensko oblikovanje leta 2021. Ob BigSEE nagradi za produktno oblikovanje je v obrazložitvi strokovna žirija zapisala: »Ko se združijo priznani navtični oblikovalci Humphreys Yacht Design, oblikovalski studio F. A. Porsche in proizvajalec, ki že desetletja kraljuje v svojem razredu, je rezultat, poln presežkov, že skorajda pričakovan. Preporod navtike in dojemanja prostega časa na morju se odraža v novi zasnovi, ki sicer sledi drugim trendom, vendar jih hkrati presega.«


Nagrade je podelil BIG – Center za kreativno gospodarstvo jugovzhodne Evrope. Platforma BIG SEE prepoznava bogato ustvarjanje in potencial na različnih ustvarjalnih področjih: arhitektura in oblikovanje; umetnost, kultura in življenjski slog; šport, znanost, izobraževanje in politika; posel in ekonomija; potovanja, prehrana in gostoljubje.
Smuči Voyager so svetovna inovacija in izjemen tehnološki napredek smučarske industrije. So prve zložljive vsestranske karving smuči na svetu. Elan je za smuči Voyager prejel že več odmevnih domačih in mednarodnih nagrad. Smuči so samo letos prejele najbolj dragoceno različico nagrade Red Dot Best of the Best, največjo svetovno nagrado na področju tehnologije, športa in življenjskega sloga Plus X ter proizvod leta, najprestižnejšo nagrado SOF SOF-A na 30. slovenskem oglaševalskem festivalu, zlato nagrado (gold winner) na tekmovanju ISPO Award in zlato nacionalno priznanje, ki ga je podelil GZS.


Tudi jadrnica GT6 je svetovna novost in izredno tehnološko dovršen Elanov produkt in kot taka je utelešenje koncepta grand tourer (GT), prenesenega iz avto-moto sveta v navtiko. Gre za združitev luksuza in športnosti, hitrega jadranja, udobnega bivanja na krovu in dih jemajočega oblikovanja. Pri izvedbi projekta GT6 so sodelovali tako Elanovi oblikovalci kot tudi navtični arhitekturni studio Humphreys Yacht Design in Studio F. A. Porsche.


Jadrnica GT6 je postala največji slovenski oblikovalski dosežek leta 2021, prav tako pa je prvi izdelek divizije Elan Marine, ki je letos prejel prestižno oblikovalsko nagrado Red Dot. Poleg tega je GT6 prejel nominacije za evorpsko jadrnico leta (European Yacht of the Year award), Cruising World Yacht of the Year, SAIL Best Boats 2022, British Yachting Awards 2021 in bil v izboru za nagrado Yacht and Aviation 2021.