VSE NOVICE
14. 02. 2022

Elanov paradni konj, jadrnica GT6, je osvojila nagrado “Best Boats 2022” v Združenih državah

Elan down

Slovenski luksuzni performance cruiser je s svojimi odličnimi jadralnimi lastnostmi in vpadljivo, vendar minimalistično estetiko, kljub hudi konkurenci prepričal ameriške sodnike
 

Elan GT6, 49 čeveljski luksuzni performance cruiser, je prejel eno bolj zaželenih nagrad v navtični industriji: Best Boats 2022 award. Priznanje ji je podelila revija SAIL magazine, ki je med vplivnejšimi v ZDA. Jadrnica je sodnike prepričala s svojim osupljivim videzom, kakovostjo izdelave in zmogljivostjo znotraj kategorije “Najboljša enotrupna jadrnica dolžine med 40 in 50 čevlji”.

“Osvojitev nagrade Best Boats 2022 je dokaz kakovosti naših jadrnic, edinstvenega koncepta, naše strokovnosti in strokovnosti naših oblikovalskih partnerjev,”pravi Marko Škrbin, direktor Elanove navtične divizije. “Elan GT6 je naš zadnji prispevek h navtični Grand Tourer filozofiji, s katerim smo želeli umestiti sveže ideje v jadralni segment in hkrati zagotoviti edinstveno izkušnjo tudi najbolj zahtevnim jadralcem. 

nagrada Best Boats 2022

Jadralski svet se srečuje z ogromnim povečanjem števila lastniških jadrnic, saj so se, v izogib trenutni situaciji, mnogi odločili za življenje na vodi. Elan GT6 se je izkazala kot odlična jadrnica tudi za ta namen. V osnovi je to potovalna jadrnica, ki je zasnovana za lažje upravljanje (zlahka jo upravlja tudi par), hkrati pa je visoko zmogljiva v širokem razponu vetrovnih razmer. 

Njen trup in jadra, ki so plod navtičnih arhitektov Humphreys Yachts Design, združujejo lastnosti hitrih regatnih jadrnic, ter na drugi strani prostornih in udobnih cruiserjev. Z vidika estetike in bivanjske funkcionalnosti, pa je Elan GT6 prva jadrnica na svetu, katere eksterier in interier je oblikoval studio F. A. Porsche. Z značilnim izgledom in elegantnimi linijami so oblikovalci poskrbeli, da jadrnica nikjer ne ostane neopažena. Pod palubo so jadrnici dodali visoko mero udobja in razkošja, hkrati pa ohranili njeno potovalno prostornost in praktičnost. Za izdelavo se uporabljajo najbolj kakovostni materiali, kar tudi med drugim odraža kakovostno in natančno proizvodnjo podjetja Elan. 

»Kakovost izdelave, kot bi od podjetja Elan tudi pričakovali, je nadpovprečna,« so o Elan GT6 povedali sodniki revije SAIL magazine: Tom Hale, Adam Cort, Charles J. Doane, Zuzana Prochazka, Lydia Mmullan in Tome Dove. “Jadrnica ima zelo dobre jadralne lastnosti. Je zelo hitra in odzivna - dovolj, da tekmovalnih jadralcev ne pusti hladnih, povprečnega jadralca pa obenem ne prestraši pred preizkušanjem njenih zmogljivosti.” Njihova zaključna ocena: “GT6 je jadrnica s seksi izgledom in seksi zmogljivostjo, izvrstna kombinacija.”

Poleg priznanja The Best Boats 2022, je Elan GT6 osvojila tudi številne druge nagrade: »Red Dot: Product Design«, »BIG SEE Product Design Award 2021« in »Slovensko oblikovanje leta 2021«. Bila je tudi nominirana za »European Yacht of the Year 2021«, »Cruising World  Boat 2022«, »British Yachting Award 2021« ter bila v ožjem izboru tekmovanja »International Yacht & Aviation Awards 2021”.