VSE NOVICE
22. 02. 2022

Elanovka/Elanovec leta 2021

Elan down
Elanovci leta

Podelitev naziva »Elanovka/Elanovec leta 2021« našim sodelavcem je letna aktivnost, s katero se zahvalimo sodelavcem, ki so s svojo prizadevnostjo močno prispevali k realizaciji plana posamezne divizije v Skupini Elan. Na osnovi rezultatov, prizadevanja,  kakovostnega dela, izboljšanja kakovosti delovnega okolja ter za dosego skupnih ciljev, so bili za Elanovko/Elanovca leta izbrani:


Tina Galijašević, divizija Corporate:
Tina Galijašević je pred nekaj leti v Elan prinesla svež veter, nove ideje in veliko pozitivne energije. Začela je čisto na začetku, kot referentka v kadrovski službi, in se zahvaljujoč trdemu delu, veliki predanosti in tudi pogumu izjemno hitro povzpela do vodje. Ta njena pot ni vodila preko ljudi, ampak v sodelovanju z ljudmi. Kot vodja deluje povezovalno, zna prisluhniti, vedno je pripravljena pomagati, hkrati pa tudi sprejeti pomoč svojih sodelavk. V vsak projekt doda svojo noto, nobena naloga ji ni pretežka ali odveč. Če naleti na težavo, najde tudi rešitev. Vse jo zanima, vsak izziv je pripravljena reševati, predvsem pa zna vsako stvar speljati do konca. Tina ne bo rekla »To se ne da«, njen moto je vedno »Dajmo!«. 

Tina Galijašević

Franc Škerbec, navtična divizija:
Franc je že vrsto let zaposlen v Elanu in je s svojim delom in požrtvovalnostjo bistveno zaznamoval sam proces montaže plovil. Z vsem svojim znanjem in izkušnjami aktivno pomaga in sodeluje pri razvoju novih plovil in je nepogrešljiv del naše ekipe. Pri svojem delu je odprtih misli in išče nove ter alternativne rešitve. Vedno je pripravljen priskočiti na pomoč, je odličen mentor mlajšim generacijam in jih z veseljem uvaja v posel ter z njimi deli svoje dragoceno znanje in izkušnje. Najprej pa je predvsem sodelavec s pravimi vrednotami in visoko stopnjo pripadnosti ter predstavlja zgled za vse ostale zaposlene v navtični diviziji. 

Franc Škerbec

Anita Jerala Peterman, zimsko-športna divizija:
Anita je že od samega začetka njene poslovne poti zaposlena v Elanu, večinoma na področju nabave. Pri svojem delu vedno pokaže visok nivo znanja, ki je potreben, da se nabavni postopki vedno izvedejo kakovostno in pravočasno. Z dobavitelji vzdržuje dober poslovni odnos in v trenutkih, ko je potrebno, nastopa odločno in v dobro Elana. V kriznih situacijah, ki jih v času njenega delovanja ni bilo malo in smo ji zadnje čase zopet priča, vedno poskrbi, da ne prihaja do znatnih zastojev v postopkih planiranja in realizacije, ki bi ogrožali dobave končnih izdelkov. S svojim znanjem vedno pripravljena pomagati na vseh nivojih in si z vključevanjem v različna področja in projekte stalno širi znanje, kar je lahko dober vzgled vsem ostalim, da si pri delu nikoli ne postavljajo meje za realizacijo ciljev in aktivnosti, ki so ključni za napredek podjetja. Vključuje se v soustvarjanje strategije zimske divizije, poleg tega pa je tudi eden od glavnih skrbnikov premika družbe Elan k trajnostnemu razvoju. Odlikujejo jo sistematičnost, odločnost, širok spekter znanja, naravnanost k ciljem, ki so vedno realna glede na zmožnosti, kar pomeni, da skoraj vedno doseže(mo) želeno.

Anita Jerala Peterman

Ana Eržen, divizija kompoziti:
Leto 2021 je bilo z vidika oskrbe podjetja z vhodnimi materiali in storitvami najbolj težavno in zahtevno leto. Nabava je za doprinos k uspešnosti in učinkovitosti divizije ECD odigrala ključno vlogo. Ana Eržen je, kot vodja področja nabave, s svojim profesionalnim pristopom, iskanjem in implementacijo alternativnih rešitev ter konstantnim nadzorom nad materialnim tokom, zagotavljala nemoteno oskrbo celotne proizvodnje ECD. S tem je prisostvovala k 100% realizaciji proizvodnje in k visoki produktivnosti 95%. Ano pri svojem delu in odličnosti vodi ciljna naravnanost, odločnost, timski duh, kooperativnost, učinkovite pogajalske taktike in veščine in brezpogojna pripadnost Elanu. 

Ana Eržen

Tanja Volčjak, Elan Inventa:
Tanja se v Elan Inventi vsakodnevno izkazuje z neizmerno predanostjo delu, vestnostjo in samostojnostjo pri opravljanju nalog in izzivov na področju prodaje. S svojim znanjem in izkušnjami skrbi za učinkovit in optimalen proces pri obvladovanju naročil in produktov na domačem trgu, z ustreznim izplenom za družbo Elan Inventa. Skrbi za visoko stopnjo zadovoljstva naročnikov in vzdržuje dober dolgoročni poslovni odnos s kupci. Vključuje se v številne različne projekte in področja, ki so ključni za napredek podjetja, ter je s svojim širokim spektrom znanja in motivacijo dober vzgled ostalim zaposlenim. S svojo odločnostjo, delavnostjo in iznajdljivostjo premaguje težavne in na videz nemogoče izzive. Poleg svojih odličnih delovnih sposobnosti je dobrosrčna in dobrovoljna oseba, ki vedno poskrbi za dobro vzdušje in povezanost ekipe Elan Inventa.

Tanja Volčjak


Vsi Elanovci leta so s svojimi odličnostmi prispevali k boljšemu poslovanju družbe in si tako prislužili omenjeni naziv.