VSE NOVICE
04. 10. 2021

Ta pravi smuk po zeleni strmini

Elan down

Kako gre smučati po travi? To se je spraševalo več kot 120 udeležencev sobotnega Laško Pohorskega smuka. Po mnenju udeležencev odlična (zelena) otvoritev smučarske sezone! Skupaj smo ugotovili, da gre s pomočjo namočene zelenice precej hitro ter da bela oblačila niso bila najboljša izbira. Zeleno smučanje je bilo, kljub kakšnemu padcu v travo, predvsem zelo zabavno. 


Smučanje je za nas poseben šport in Slovenci smo že od nekdaj smučarski narod. Zato je bil že čas, da smo pobrskali po vseh kotičkih hiše, obrisali prah iz starih sulic ter jim vsaj še enkrat dali tisto kar najbolje znajo – ustvarjati nepozabne smučarske spomine. Čisto vsak udeleženec je s ponosom prinesel stare Elanke. Nekateri so vneto razlagali zgodbe, ki so jih njihove smuči pisale, spet drugi udeleženci so tako prvič stali na takšnih smučkah in se preizkusili kako so smučali njihovi starši. 


Tekmovanje je potekalo v stilu ski crossa. Na progo se je sočasno spustila ena ekipa, ki so jo sestavljali štirje prijatelji. Najhitrejši so za 400 metrov dolgo progo porabili le dobro minuto, bolj zadržani pa so tudi presegli odmerjene tri minute, kolikor jih je imela na voljo za spust vsak kvartet prijateljev. Tako smo dobilo prvo kraljico Laško Pohorskega smuka – Manjo Pernek, prvega kralja laško Pohorskega smuka – Bernarda Vajdiča, najhitrejšo skupino ter skupino z najboljšim izgledom.


Kljub retro pridihu celotnega dogodka, se je Elan predstavil tudi s svojimi najnovejšimi inovacijami. Med obiskovalci ni manjkalo zanimanja za Voyager smuči. Kakopak, vsak se želi na lastne oči prepričati, kako prve zložljive vsestranske karving smuči delujejo.  


Se vidimo prihodnje leto!