VSE NOVICE
27. 11. 2023

Primoževe smuči so se vrnile domov, zbrali so 200.000 evrov za mlade športnike iz socialno šibkejših okoljih

Elan down

OlimpijskI komite Slovenije je organiziral že četrti dogodek »Žoga dobrodelnosti«, ki deluje v fundaciji Olimpijskega komiteja Slovenije, fundaciji Leona Štuklja in Mira Cerarja. Letošnji ambasador je Primož Roglič, ki je kariero začel kot smučarski skakalec seveda na naših Elankah, a se je po padcu leta 2007 na Letalnici v Planici usmeril v cestno kolesarstvo.

 

Poznamo ga kot štirikratnega zmagovalca največjih tritedenskih kolesarskih dirk, kot prvemu Slovencu mu je uspelo osvojiti etapo in rumeno majico na Dirki po Franciji. Na olimpijskih igrah v Tokiu je leta 2021 v kronometru osvojil zlato kolajno. Trikrat zapored je osvojil Dirko po Španiji, leta 2023 pa je kot prvi slovenski kolesar osvojil tudi Dirko po Italiji.

 

V imenu dobrodelnosti se je dražilo več njegovih osebnih predmetov, od trisa zmagovalnih majic z dirke po Španiji (Vuelta) v letih 2019, 2020, 2021, čevljev iz prelomnega trenutka dirke po Španiji 2022, majice 8. slovenske kolesarske reprezentance s podpisi najboljših slovenskih kolesarjev, do Elanovih skakalnih smuči s katerimi je začel svojo športno kariero.

 

Na dražbi se je skupaj zbralo rekordnih 200.180 evrov za štipendije mladim športnikom, kar je za kar 70.000 evrov več kot lansko leto, ko je dražba potekala pod ambasadorko Tino Maze.

 

Tudi v Elanu smo se pridružili dražbi, kako se ne bi, saj je Primož svojo neverjetno športno kariero začel prav na naših smučeh. Dražbe se je udeležil direktor zimskošportne divizije in podpredsednik skupine Elan Leon Korošec, ki pravi:

”Smučanje in kolesarjenje sta športa, ki sta pri srcu mnogim Slovenkam in Slovencem. V obeh športih so posamezniki, ki uspejo poseči v svetovni vrh, a le eden je Primož Roglič, ki je v obeh uspel doseči svetovni vrh. Stkal je res izjemno zgodbo in v Elanu smo ponosni, da smo tudi mi z našimi izdelki bili del njegove poti. Zato smo še posebej navdušeni, da so se njegove tekmovalne smuči po dolgih letih vrnile ”domov”. Vsekakor bodo imele v muzeju posebno mesto. Veseli nas, do smo tudi mi z našim prispevkom na včerajšnji prireditvi dodali svoj kamen v mozaik ter da se je skupaj zbralo preko 200.000 evrov sredstev za podporo perspektivnim mladim športnikom.”

PRIMOŽ ROGLIČ

 

Za naslednje leto je "Žogo dobrodelnosti" ujel košarkar Goran Dragić, želimo mu uspešno leto!