VSE NOVICE
27. 01. 2022

ZPM Moste-Polje in Elan za otroške nasmehe

Elan down
Smučanje je zabaven šport

V Elanu smo prepričani, da si vsak zasluži izkusiti zabavne trenutke na snegu. Sprostitev na svežem zraku nam v družbi prijateljev in družine pričara prelepe trenutke. Žal pa vsem otrokom to ni omogočeno. ZPM Lj. Moste-Polje kot humanitarna organizacija že 67 let skrbi za enake možnosti in zdrav psihofizični razvoj otrok in mladostnikov. V nizu svojih aktivnosti organizirajo tudi prostočasne dejavnosti. 


Predstavnica zveze Anita Ogulin se nenehno zavzema, da otroci, ki izhajajo iz socialno šibkejših družin, dobivajo izkušnje z različnih področij, ki jih sicer ne bi. Z veseljem smo pristopili k ideji, da otroci prve zavoje na snegu pridobijo z novimi smučmi in moderno tehnologijo, prilagojeno otroški konstituciji. Zato smo z veseljem in ponosom ZMP Lj. Moste-Polje podarili 20 parov otroških smuči. Izvajanje smučarskih aktivnosti je tako za organizacijo zelo olajšano, navdušenje pa iskreno in optimistično.

Prvi korak do prvih zavojev


Sodelovanje z lokalnim okoljem in tovrstnimi organizacijami je tudi del Elanove strategije družbene odgovornosti, h kateri smo pristopili v zavedanju po nujnosti aktivnosti, ki podpirajo zdrav otroški razvoj. Vsak nov otroški nasmeh, ki se bo zgodil ob smučarskih zavojih, bo izpolnil našo željo, da je smučanje lahko dostopno vsem ter da kot znamka delujemo povezovalno.